“Doorgaan doen we allemaal toch wel, wat meer stilstaan is wat mij betreft de kunst.”

Mijn naam is Elisabeth, en met Vorm aan Verlies ben ik er voor vrouwen die tegenslag meemaakten in het vervullen van hun kinderwens. Zichtbaar of onzichtbaar verlies. Verlies van verwachting, van de vanzelfsprekendheid.

Ik wil je inspireren om milder naar jezelf te kunnen kijken, naar wat je hebt meegemaakt, of naar een proces waar je nog middenin zit.

Mensen zeggen over mij dat ze zich snel bij me op hun gemak voelen, dat ik ze het gevoel geef dat alles goed is wat ze voelen (en natuurlijk is het goed, want je voelt het toch!). Ook sta ik bekend om oog voor detail, en het veel gebruiken van symboliek. Vertel me je verhaal, en ik zie vaak een beeld, symbool of vergelijking.

Nadat ik in de periode van 2011 tot 2016 zelf met tegenslag en verlies rondom onze kinderwens te maken kreeg, besloot ik in 2018 dit om te zetten in steun aan anderen.

Mijn verhaal lees je via de blogs op deze site. 

 

Rouwverwerking na zwangerschapsverlies

Opleiding en ervaring

Maar wat heb je dan hiervóór gedaan?”, vragen mensen vaker aan me. Samengevat lees je dat hier:

Opleidingen:

  • 1997: Afgestudeerd Psycholoog Communicatie en Voorlichting (Universiteit Tilburg)
  • 2007: Opleiding Oplossingsgerichte Therapie & Coaching (Saxion Hogescholen)
  • 2011: Trainersopleiding Mindfulness (SeeTrue Opleidingen)
  • 2019: Trainersopleiding Acceptance & Commitment Therapy (SeeTrue Opleidingen)

Werkervaring:

  • 1997: Communicatiemedewerker Interpolis
  • 2002: Riagg Rijnmond: trainingen/workshops/voorlichting
  • 2008-2011: Psychologische Hulpverlening Haastrecht: individuele gesprekken en trainingen.

Negen jaar lang begeleidde ik mensen die last hadden van angst, somberheid, werkstress, relatieproblemen of slaapklachten. En natuurlijk rouw en verlies. Wat vaak vermomd in andere klachten naar buiten komt. De echte levenservaring rondom rouw en verlies, die kreeg ik volop nadat ik in 2011 stopte met werken als psycholoog.

Ik vertel je graag mijn verhaal en visie (opent in een nieuw tabblad).

 

Werkwijze

 

 

In mijn werkwijze komen mijn werkervaring en persoonlijke ervaring samen. Ik ga uit van het erkennen wat er is, het praktisch kijken naar wat je wel kunt doen om goed voor jezelf te zorgen, en mijn liefde voor symboliek. 

 

Ik hou van verbinden van mensen met zichzelf en elkaar. Ik vind het prachtig om vorm en uiting te geven aan gevoel, en anderen te motiveren datzelfde te doen. Ruimte te nemen. Uit te spreken. Te verbeelden. Waarde te geven aan jouw hart.

Daarbij ben je altijd goed zoals je bent, en hoef je niets te forceren richting loslaten, verwerken, achter je laten of wat dan ook.

Als je met mij werkt, leer je voelen, opmerken en bewust keuzes maken die passen bij het nu, eerlijk en oprecht naar jezelf.