“Doorgaan doen we allemaal toch wel, wat meer stilstaan is wat mij betreft de kunst.”

Mijn naam is Elisabeth, en met Vorm aan Verlies coach ik vrouwen om meer stil te kunnen staan na verlies in de zwangerschap, of dat nu zichtbaar of onzichtbaar verlies is. Erkenning te geven voor wat ze hebben meegemaakt, of wat ze nog graag zouden meemaken maar nog niet gelukt is.

Zodat ze een keuze hebben om niet alleen maar hard door te willen gaan, maar kunnen voelen wat er te voelen is. Of dat nu verdriet is, boosheid, hoop of verlangen. Vorm kunnen geven aan dat gevoel, niet om het daarna achter zich te laten, maar om het onderdeel te maken van hun leven.

Mensen zeggen over mij dat ze zich snel bij me op hun gemak voelen, dat ik ze het gevoel geef dat alles goed is wat ze voelen (en natuurlijk is het goed, want je voelt het toch!). Ook sta ik bekend om oog voor detail, en het veel gebruiken van symboliek. Vertel me je verhaal, en ik zie vaak een beeld, symbool of vergelijking.

Opleiding en ervaring

Maar wat heb je dan hiervóór gedaan?”, vragen mensen vaker aan me. Samengevat lees je dat hier:

Opleidingen:

  • 1997: Afgestudeerd Psycholoog Communicatie en Voorlichting (Universiteit Tilburg)
  • 2007: Opleiding Oplossingsgerichte Therapie & Coaching (Saxion Hogescholen)
  • 2011: Trainersopleiding Mindfulness (SeeTrue Opleidingen)
  • 2019: Trainersopleiding Acceptance & Commitment Therapy (SeeTrue Opleidingen)

Werkervaring:

  • 1997: Communicatiemedewerker Interpolis
  • 2002: Riagg Rijnmond: trainingen/workshops/voorlichting
  • 2008-2011: Psychologische Hulpverlening Haastrecht: individuele gesprekken en trainingen.

Negen jaar lang begeleidde ik mensen die last hadden van angst, somberheid, werkstress, relatieproblemen of slaapklachten. En natuurlijk rouw en verlies. Wat vaak vermomd in andere klachten naar buiten komt. Maar de echte levenservaring rondom rouw en verlies, die kreeg ik volop nadat ik in 2011 stopte met werken als psycholoog. Ik vertel je graag mijn verhaal en visie (opent in een nieuw tabblad).

Hoe ik kan helpen

Met Vorm aan Verlies wil ik je weer vertrouwen laten krijgen.

Vertrouwen in je draagkracht.

Wij mensen kunnen zoveel aan. Als het geen gevecht meer wordt om te voelen, kun je er meer Vorm aan geven. Wat weer zo goed kan helpen bij het verwerken.

Online coaching.

In gesprekken via Zoom bespreken we hoe je je echt voelt, en wat je nodig hebt. Ik leer je om regelmatiger te vertragen, zodat je beter kunt monitoren hoe het met je gaat. In de coaching komt ook aan bod wat jij concreet kunt doen om je gevoel tastbaar en zichtbaar te maken.

In mijn werkwijze komen mijn werkervaring en persoonlijke ervaring samen. Ik ga uit van het erkennen wat er is, het praktisch kijken naar wat je wel kunt doen om goed voor jezelf te zorgen, en mijn liefde voor symboliek. 

Daarbij ben je altijd goed zoals je bent, en hoef je niets te forceren richting loslaten, verwerken, achter je laten of wat dan ook.

Als je met mij werkt, leer je voelen, opmerken en bewust keuzes maken die passen bij het nu, en bij jouw hart. 

Meer lezen of iets uitproberen?

* Wil je mijn aanpak eens uitproberen? Download dan mijn gratis E-book: ”5 tips als je gevoel een wirwar is”.

* Ook heb ik een oefening voor je, de Drie minuten ademruimte, voor een break in je dag om na te gaan hoe je je nu echt voelt.