De dag waarop je weer voor het eerst lacht, zonder ook die scheut van verdriet tegelijk te voelen. Zo’n dag waarop je ‘s avonds bedenkt dat je helemaal niet alleen maar aan het gemis, of je kindje, of het verlangen naar een nieuwe zwangerschap gedacht hebt. Je hebt gewoon gelééfd.

Herinner jij je die dag, en voelde je je toen ook schuldig? Ik wel, alsof ik mijn gewenste kindje verloochende. En tegelijk voelde ik ook hoe fijn het was, om weer wat zorgelozer, rustiger, maar ook energieker de dag door te komen.

Weet dat je niet alleen bent als je deze tegenstrijdige gevoelens hebt. Soms verwarrend, maar als je je er niet tegen verzet, wordt het er alleen maar makkelijker op.

Je mag dóórleven en tegelijk het gevoel doorléven.

Vind je het lastig om dit te combineren? Heb je een andere vraag hierover? Stuur me een bericht, of reserveer tijd in mijn agenda voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik geef je in zo’n gesprek altijd een op jou toegespitste oefening waar je direct mee verder kunt.