Wie luistert naar jou?

Wanneer je tegenslag in je zwangerschap meemaakt, voel je vaak zo’n drang om weer “de oude” te worden.

Of het nu door een miskraam, zwangerschapsafbreking of buitenbaarmoederlijke zwangerschap was: je had het je heel anders voorgesteld. Of het verlies nu vroeg of later in de zwangerschap was: het was een schok die je te verwerken hebt.
Naast het verdriet om je kindje dat er niet meer is.

Misschien voel je nog veel emoties, waar de omgeving je vooral aanspoort om vooruit te kijken? Of is de omgeving heel geduldig maar wil je zelf graag “door”?

Je weet niet of je opnieuw zwanger wordt, of misschien is die optie er niet meer omdat dit de laatste kans was of omdat je het niet meer aandurft.

Je hoofd draait rondjes over hoe af te komen van al dat gepieker, hoe je je beter kunt voelen.

Herken je dit?

  • Je piekert veel, nam je de goede beslissingen, wat als dit, wat als dat…?
  • Je partner zit zo anders in elkaar dan jij, je kunt elkaar niet altijd snappen.
  • Met vrienden kun je wel dingen delen, maar ze gaan vaak in adviesmodus, je voelt je niet gehoord.
  • Kraambezoeken en zwangerschapsaankondigingen… Je wilt blij zijn voor je familie en vrienden, maar wil zelf ook zo graag. Het doet pijn.
  • Social media lost je rotgevoel niet op, ook al vind je er wel gelijkgestemden.
  • Je zoekt houvast bij Google en ervaringsverhalen, maar je blijft angstig voor de toekomst.
  • Op je werk voelt het alsof je in de verkeerde film zit.
  • Sommige vrienden houden afstand, anderen zeggen “Ik ben er voor je”, maar je hoort niks van ze. Je weet dat je hen kan bellen, maar dat is juist wat je nu zo moeilijk vindt. Het maakt je verdrietig en eenzaam. Komt dat ooit weer goed?
  • De manier waarop je normaal gesproken de dingen aanpakt, lijkt nu niet meer te werken, en daar voel je je heel onzeker door.

Individuele coaching

 

Hoe zou het zijn als je ruimte neemt, om je gevoel te delen?

Dat je er (weer) op leert vertrouwen dat je gevoel een leidraad is. Een hele waardevolle, die je mag volgen.

Ik geloof erin dat meer stilstaan bij je gevoel en gedachten, de weg is om lichter door het leven te gaan, ook in zware tijden.

Ik help je graag om jezelf opnieuw te leren kennen in deze periode van je leven.  

Dat kan bij mij in losse gesprekken, je leest er hieronder meer over.

Wat zeggen anderen?

Elisabeth kan erg goed luisteren en stelt goede vragen. In januari ben ik begonnen aan een traject bij haar, na een vroeg verlies in de zwangerschap. Doordat Elisabeth zo open is, is het makkelijk om je verhaal te doen en na gesprekken heb ik altijd het gevoel dat ik meer helderheid heb. De laatste keer hebben we gebeld, omdat fysiek afspreken niet mogelijk is. Het lijkt dan net of Elisabeth echt in de buurt is en het was een heel fijn en gefocust gesprek. De coaching helpt ook om mij rustiger te voelen, nu ik opnieuw zwanger ben.’

Het is zo fijn om het wat langer over mijn overleden kindje en mijn gevoel te hebben. Bij vrienden vraag ik toch na een paar zinnen weer hoe het met hen gaat.

Elisabeth speelde op een fijne manier in op waar mijn behoeften van dat moment lagen. Ik voelde me gehoord en begrepen. Elisabeth gaf me praktische tips en opdrachten om dieper in te kunnen gaan op onderliggende gevoelens, deze te onderzoeken en leren deze beter te begrijpen. Waar ik na afloop van de gesprekken verder mee aan de slag kon.

Kennismaken

Je kunt een eerste gesprek van 30 minuten met me plannen, dat kost € 35,-.

In zo’n eerste gesprek bespreken we telefonisch of via videobellen waar je tegenaanloopt en waar je mee geholpen zou zijn.

De kosten voor vervolggesprekken zijn 75 euro (gesprek 60 minuten), ook dat kan online via een veilige verbinding met beeld, of telefonisch.

Veelgestelde vragen

 

Wordt de coaching vergoed?

De coaching die ik geef, wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel gebeurt het dat werkgevers de coaching vergoeden. Het kan de moeite waard zijn dit na te vragen bij jouw werkgever.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

Je wilt graag een vooruitzicht; wanneer wordt het beter? Dat snap ik goed, maar is moeilijk te zeggen. Ik luister naar je, en coach je om anders om te gaan met de pijn en tegenslag in je leven. Ik geloof erg in de kracht van ieder mens, en zal zo kort of lang afspreken als nodig is en passend is voor jouw situatie. Je kunt ook altijd als het beter gaat, na een tijdje nog een evaluatie-gesprek plannen. We kijken per keer wat passend is.

Mijn zwangerschap was nog heel pril, kan ik dan ook bij je tercht?

Zeker. De duur van de zwangerschap maakt naar mijn mening (en persoonlijke ervaring) geen verschil in hoe verdrietig je kunt zijn. Juist als je het idee hebt dat jouw verlies en het kindje waar je naar uitkeek er niet toe doet, raad ik je aan om te gaan praten over je gevoel.

Hoe weet ik of het klikt met je?

Heel eerlijk; niet  😉 Daarom kun je ook gratis kennismaken. Ook raad ik je aan om bij Over Mij en Blogs te lezen over mijn visie, dan krijg je al een goed beeld van hoe ik werk. En natuurlijk ben je welkom om me op Instagram te volgen (button onderaan de pagina). Als je eerst eens een kijkje in mijn persoonlijk leven wil, dan vind je het daar.

Ik wil graag anderen (online) ontmoeten

Wil je contact met anderen die verlies meemaakten in de zwangerschap? Of andere vrouwen die nog een kinderwens hebben maar die hier tegenslag in ervaren? Kijk dan eens bij de Wandeling die ik ik elk kwartaal organiseer of lees mijn Blog over lotgenotencontact.

Heb je zelf zwangerschapsverlies meegemaakt?

Hier lees je meer over op de pagina ” Over Elisabeth ” en in mijn blogs.

De korte versie: twee keer een zwangerschapsafbreking om medische redenen, bij 12 en 14 weken.

Daarna 4 keer een IVF-traject doorlopen, waarvan het laatste tot onze gezonde dochter heeft geleid (in 2016)

Mijn eigen ervaringen met verlies zijn uit 2011 en 2013 en de IVF daarna duurde bijna 2 jaar. Hierdoor snap ik hoe intensief de periode is die jij doormaakt. Als ik jou coach, gaat het om jou, maar ik deel mijn ervaring met je wanneer dat naar mijn idee relevant is, of wanneer je daarom vraagt. Mensen ervaren mij als heel open.